Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-07@07:57:41 GMT

نیمی «نیما» نیمی «کیا»

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۴۱۳۴۷

نیمی «نیما» نیمی «کیا»

گروه سینما و تلویزیون: نیما، جوبان، کیا تاناکورا، بایرام کوککی تبسّم، خانومی [مزاحم تلفنی برنامه] و دکتر پاینده سازگار با محیط زیست‌ نژاد؛ اینها همه شخصیت‌هایی است که نیما شعبان‌نژاد برای برنامه «خندوانه» بازی کرد؛ برنامه‌ای که حالا مدتی است پخشش به اتمام رسیده و مخاطبان تلویزیون، دلتنگ یکی از سرگرمی‌های شبانه خود شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر چنین دلتنگی‌ای بر شما نیز مستولی شده، امشب می‌توانید به سالن شماره دوی تماشاخانه پالیز بروید و در نمایشی به نام «دریبل»، خالق شخصیت‌های محبوب خندوانه را روی صحنه ببینید. نیما شعبان‌نژاد در این نمایش، شخصیتی نزدیک به «کیا»ی خندوانه را بازی می‌کند.

به گزارش بولتن نیوز به نقل از جام جم آنلاین، شاید عموم مخاطبان حالا با این تصور به تماشای این نمایش بنشینند که بازیگر خندوانه را روی صحنه ببینند، اما شعبان‌نژاد، از آن دسته آدم‌های به دور از تئاتری نیست که حالا پس از چهره‌شدن، سری هم به تئاتر زده باشد. این بازیگر 30‌ ساله که کارگردانی تئاتر خوانده، از سال 1383 تا کنون در بیش از 20 نمایش نقش‌آفرینی کرده و چند نمایش را نیز کارگردانی کرده است. بنابراین نیما شعبان‌نژاد، پیش از آن‌که به هر عنوان دیگری بین عموم شناخته شود، یک تئاتری محسوب می‌شود. با او درباره شخصیتش در دریبل و شیوه فاصله‌گیری یا نزدیک‌شدن به کاراکترهایی که در خندوانه بازی کرده، صحبت کرده‌ایم.

این روزها سرتان ظاهرا شلوغ است. با این‌که با به اتمام‌ رسیدن تولید و پخش برنامه خندوانه، فراغتی حاصل کرده‌اید، اما همچنان در طرح‌های مختلف حاضر می‌شوید. چطور این مشغله‌ها را با تئاتر، که هنری است بیش از باقی هنرها نیازمند به تمرکز، هماهنگ می‌کنید.

البته سخت است. این روزها به‌‌دلیل این‌که علاوه ‌بر حضور در نمایش دریبل درگیر بازی در یک مجموعه تلویزیونی نیز هستم، در برخی شب‌های اجرای نمایش، تپق‌هایی می‌زنم. این اصلا برای من قابل ‌قبول نیست اما همواره سعی کرده‌ام ریتم بازی‌ام را در نمایش حفظ کنم. فکر می‌کنم مهم‌ترین نکته و اصل در بازیگری و ساخت یک اثر نمایشی، حفظ ریتم و آگاهی از ساز و کارها و چگونگی‌های تغییرات و فراز و فرودهای آن است.

کاراکتری که در برنامه موفق خنداونه ساختید، یعنی نیما، به نوعی تیپ بود. اتفاقا خیلی‌ها هم علاقه‌مند به آن شدند. حالا که این علاقه را دیده‌اید، می‌خواهید در بازی‌های تئاتری، آن را یکسره کنار بگذارید، حفظ کنید یا با کمی تغییر ادامه‌اش بدهید؟

تعدادی پرسوناژ ساخته شده است که مسیر کمدی را پیش می‌برد و نمی‌توان آنها را در پروژه‌ای دیگر تعریف کرد. تلاش می‌کنم از این شخصیت‌ها فاصله بگیرم. شاید به برخی از دوستان بربخورد، اما مگر چقدر در مارکت خودمان تفاوت نقش وجود دارد؟! فکر می‌کنم به اندازه کافی برای کمدی شخصیت خلق کرده‌ام. برخی می‌گویند چون در نقش کمدی بازی کرده‌ام، مردم مرا در نقش جدی باور نمی‌کنند، درحالی‌که این تغییر شخصیت، مثل تغییر تیپ و ظاهر است. این بحث به‌دلیل تداوم فعالیت من در ژانری دیگر است. من در خندوانه شخصیتی لات به نام کیا را شکل داده‌ام که اگر برخی اکت‌های گل‌درشت را از او بگیرید، فردی جدی و ترسناک می‌شود.

یعنی می‌گویید در کاراکترتان در نمایش «دریبل» از شخصیت کیای خندوانه بهره گرفته‌اید؟

بله، با سعید دشتی صحبت کردیم و شخصیتی را ساختیم که فردی میان کیا و یک شخصیت جدید باشد.

اگر بخواهید درباره ویژگی‌های دراماتیک شخصیت منوچهر صحبت کنید چه می‌گویید؟

منوچهر یک داماد سرخورده بلاتکلیف است که یک جاهایی معرفت از خود نشان می‌دهد اما به‌دلیل شرایط اقتصادی، برون‌ریزی دارد. دغدغه‌هایش، او را به واکنش وادار می‌کند. ذات همه شخصیت‌های نمایش، ذاتی درست است؛ آنها آدم‌های مهربانی هستند که همچنین انسانیت در آنها موج می‌زند اما به‌دلیل مسائل سخت معیشتی کمی درگیر مشکلات اجتماعی شده‌اند. مثل خیلی از آدم‌ها.

با انتظاری که مخاطب نمایش از تصویر پیشین شما دارد چه می‌کنید؟ به هر حال او به این راحتی نمی‌تواند کاراکتر شما در خندوانه را از یاد ببرد.

حقیقتش این است که من نمی‌توانم با توقع آدم‌ها زندگی کنم! اساسا نباید هم چنین کاری کنم. قصد دارم بازیگر باشم؛ اگر کسی می‌خواهد با آن نقش‌ها زندگی کند، آنها بستر مشخصی دارند ؛ برنامه‌ای تمام‌وکمال به نام خندوانه وجود دارد که در تاریخ تلویزیون بی‌سابقه است و می‌تواند هر شب آدم‌ها را جذب کند. من به‌خاطر مردم که بازیگر نشدم، بازیگر هستم و مردم از من به ‌خاطر آنچه ارائه می‌دهم، استقبال می‌کنند. گاهی مردم به‌ نوعی رفتار می‌کنند که انگار باید از آنها اجازه بگیرم که کمدی کار کنم یا جدی! اول باید حال خودم خوب باشد تا بتوانم حال مردم را خوب کنم. باید هر نقشی را که به من می‌دهند بازی کنم، می‌خواهد برای برخی باورپذیر باشد، می‌خواهد نباشد. نکته مهم برای من تائید کارگردان است. من پیش از این مراحل باید او را در آنچه از من می‌خواهد راضی کنم.

با این اوصاف شما از آن دسته بازیگرانی هستید که به «در خدمت کارگردان» معروفند؟!

ببینید ما برای نمایش «دریبل» بسیار تمرین کردیم. بیش از دو ماه تمرین کردیم. ما متناسب با نمایشنامه و نظر کارگردان، باید حسی را از آغاز تا پایان نمایش کنترل کنیم. تمام بازیگران متناسب با روند نمایش حس خود را کنترل می‌کنند. من سعی می‌کنم خودم را ابزاری برای کارگردان کنم. از سویی دیگر میان بازیگران نمایش دوستی و صمیمیت وجود داشت و با انرژی مثبت کار را از شروع به پایان رساندیم. نمایشنامه هم برای من جذاب بود و به همین دلیل راحت‌تر توانستم به حسم تداوم دهم. کلا فردی انرژی‌بگیر هستم! نشانه‌های حسی‌ام به‌ اندازه انرژی‌ای که دریافت می‌کنم بروز داده می‌شود. وقتی حالم با یک اتفاق خوب باشد، کارم هم خوب می‌شود. شاید اگر سر پروژه‌ای بودم که با گروه همراه نمی‌شدم، در تداوم حس، خلل وارد می‌شد یا تغییر حسی به‌وجود می‌آمد که این موضوع می‌تواند نقطه آسیب یک بازیگر باشد.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۱۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی»/ روایتی از زندگی یک باغبان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فیلم، همزمان با پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی» به کارگردانی نیما هاشمی و تهیه‌کنندگی مشترک نیما هاشمی و سهراب هدایتی، این فیلم روی میز تدوین رفت.

نیما هاشمی پیش از این نیز کارگردانی فیلم «زیر سیگاری» و نمایش‌هایی چون «تولد جهنمی»، «میان پرده»، «باغ آلبالو»، «مرگ»، «پزشک نازنین» را برعهده داشته است.

«ویلای موروثی» ماجرای خانواده باغبانی به نام اردشیرخان دوگوشمال را به تصویر می‌کشد که در پی اتفاقاتی، ویلایی به عنوان ارثیه به او می‌رسد.

در خلاصه داستان این اثر که فیلمنامه آن توسط افشین عطری نوشته شده، آمده است: اردشیرخان دوگوشمال در پی اتفاقات تلخ و شیرین که سرنوشت خانواده‌اش را تحت شعاع قرار داده، باید برای ویلای موروثی تصمیماتی اساسی بگیرد.

خشایار راد، مریم امیرجلالی، سیروس همتی، آتش تقی‌پور، فرحناز منافی ظاهر، نیما هاشمی، یلدا علوی، هستی ساعی مقدم، علیرضا نجفی، پویا جعفری از جمله بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش پرداختند.

رها هاشمی، داوود معصومی، یحیی ناصری زاده، فرشته بابایی، نسا یادگاری، فاطمه مراقی، ساناز لطفی، الهام کنشلو، زهرا کریمی، محبوبه محمد زاده، الهام محمدی، لیلا گروسی، وحید حسنی، محمد کمالی، طاها شجاع، عرشیا نیک روش، نگار آذرمی، حنانه کرمی، آرتین عباس زاده، کوثر شکری، طاهره تاج‌بخشیان، سارینا خیمه کبود، محمدرضا نظری، محمد رضا معین زاده، حدیث تلخابی، مرضیه اسماعیلی، مرجان خسروی، مبینا شجاعی، زهرا احمدوند، حمید رجبی، حمیدرضا فرخ، محمد طاها مددی دیگر بازیگران فیلم «ویلای موروثی» را تشکیل می‌دهند.

از دیگر عوامل این فیلم می‌توان به مجری طرح: سهراب هدایتی، مشاور کارگردان: کریم رجبی، مدیر فیلمبرداری: حمید شکوهی، طراح صحنه و لباس: فرشاد خدایی، تدوین و اصلاح رنگ‌و نور: فرشاد خدایی، مدیرتولید: بهزاد هاشمی، مدیر برنامه‌ریزی و سرپرست گروه کارگردانی: پوریا میرزایی، مدیرصدابرداری: داود قلی‌پور، بازیگردان: افشین عطری، طراح گریم: مهرنوش صحابی، دستیار اول کارگردان: افشین عطری، دستیاردوم کارگردان: رضا مرادی، دستیار سوم کارگردان: پویا جعفری، دستیار اول فیلمبردار: افشین خسرو آبادی، دستیاران صحنه و لباس: الهه نادری، علی نجفی، ریحانه مصطفی‌نژاد، یلدا علوی، مدیر تدارکات: جلال شعبانی نادر، عکاس: امیرعلی سید جلالی، مائده مُقِیسه، روابط عمومی: الهام محمدی و مشاور رسانه: حامد قریب اشاره کرد.

کد خبر 6097154 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته
  • نیمی از بلیت‌های دیدار استقلال مقابل ذوب‌آهن فروش نرفت!
  • رشد نرخ باروری در ۱۴ استان/ تنها نیمی از قانون اجرا شده است
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • همکاری دوباره دو بازیگر سریال خانه به دوش | عکس
  • برای فوتبال ما قشنگ نبود سپاهان و تراکتور بالای جدول باشند | بعضی چیزها در شان و شخصیت جواد نکونام و استقلال نیست
  • پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی»/ روایتی از زندگی یک باغبان
  • امروز با نیما: ختده سرد
  • نیمی‌از کم بارشی‌های اخیر کشور جبران شد